RECEPT BLAUWSCHIMMELKAASOF SOJAKAAS LINZENSALADE EN AARDAPPELPUREE OVENSCHOTEL,VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • BLAUWSCHIMMELKAAS- LINZENSALADE vegetarisch
  • 100 gram linzen
  • krop ijsbergsla
  • 4 tomaten
  • komkommer
  • 50 gram blauwschimmelkaas of sojakaas
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • gebakken broodkruim
  • daarbij kun je een:
  • AARDAPPELPUREE OVENSCHOTEL serveren vegetarisch en veganistisch
  • 500 gram aardappelen
  • pakje rooktofu
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • verse peper
  • eetlepel verse bieslook
  • 50 gram geraspte oude kaas in veganistisch recept vervangen door paneermeel en klontjes planten margarine of sojakaas.

Bereiding

schaal
koekenpan

Was de linzen en kook ze gaar. Afgieten en af laten koelen.
Was de sla en tomaten en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de komkommer in dobbelsteentjes.
Meng alles door elkaar met de linzen.

Maak de dressing van sap, olie, zout en peper.
Bak het broodkruim in wat olie en laat afkoelen.
Brokkel de kaas over de sla en strooi de broodkruimels er over heen.
Serveer de dressing over de sla of apart.

puree:
ovenschaal
wok

Aardappelen koken en puree van maken.
Terwijl de aardappelen koken de tofu bakken in de hete olie. Daar de fijngesnipperde ui en knoflook aan toe voegen. Dat meng je door de aardappelpuree met de peper en bieslook.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er de kaas of sojakaas over. Gratineer het 10-15 min in de oven op 200 graden.

Recept 24 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie mag je het ook maken voor mensen die niet uit frankrijk komen?