RECEPT QUORNTOFU MET AARDAPPELPUREE EN SPERZIEBONEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDSICH

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • QUORN / TOFU MET AARDAPPELPUREE EN SPERZIEBONEN voor 2 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch. Recept van mijn jongste broer Peer.
  • 1 doosje quorn stukjes / roerbaktofu finesse voor veganisten en hen die vedisch eten
  • 1 theelepel kruiden uit de provence
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • peper
  • olie
  • stukje roomboter/ plantenmargarine voor veganisten
  • 400 gram aardappelen
  • 30 gram roomboter/ planten margarine voor veganisten
  • scheutje slagroom / sojaroom voor veganisten
  • zout
  • vers gemalen peper
  • vers gemalen nootmuskaat
  • sperziebonen

Bereiding

2 pannen
hapjespan met deksel
kookring

Verhit de olie en roomboter/margarine in de hapjespan en bak de quorn / tofu. Voeg de kruiden, mosterd, kruidnagel, laurierblad, zout en peper toe. Blus af met 1 dl water en laat een uur sudderen.

Haal de sperzieboontjes af en zet ze met een beetje water op. Als ze gaar zijn afgieten. Even smoren met klein stukje boter/ margarine en wat vers geraspte nootmuskaat.

Aardappelen schillen en opzetten met weinig water. Wanneer ze gaar zijn puree van maken en een scheutje room/ sojaroom, boter/ margarine, peper en nootmuskaat toevoegen. Meng het tot een stevige puree.

Leg een kookring op het bord en vul die met puree. Neem de ring voorzichtig weg. Leg wat quorn, tofu op de puree met wat baknat. Leg de sperzieboontjes er naast en serveer zo

Recept 11 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker. Voor mij gewoon een Hollands recept, maar zeker een aanrader.