RECEPT LASAGNE

Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Lasagne
  • 6 ons rundergehakt
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kopjes bouillon
  • 3 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • 1 pakje boursin
  • olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten in stukjes
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 4 stengels selderij
  • 0,5 bosje worteltjes
  • 2 grote uien
  • 2 grote paprika’s
  • 0,5 rol zoute roomboter
  • 4 eetlepels bloem
  • 0,5 liter melk
  • 4 ons zeer oude kaas in plakjes of geraspt
  • Lasagnebladen (Grand Italia groen of wit)

Bereiding

Snij de selderij, worteltjes, uien, paprika’s en knoflook heel fijn (gebruik anders keukenmachine). Roerbak deze groenten in de wok in ruim olijfolie zo’n 10 minuten totdat ze glazig zijn. Haal de groenten uit de wok en doe deze alvast in een grote hoge pan. Rul het gehakt goed gaar in de wok. Voeg nu het gehakt samen met de met de tomaten, wijn en bouillon bij de groenten. Even goed roeren! Het is nu (als het goed is) een dunne tomatenmassa. Dit moet wel een paar uur heel zachtjes inkoken totdat het een stevige massa geworden is. Houdt het wel in de gaten en zo nu en dan alles goed doorroeren.

Voor de bechamelsaus. Smelt in de kleine pan heel zachtjes de roomboter, voeg de bloem erbij en ga heel hard roeren totdat alle bloem opgenomen is door de boter. Op dit moment voeg je een grote scheut melk toe en ga je nog harder roeren. Voeg nu om en om melk en kaas toe en blijven roeren totdat het een smeuďge massa is.

Als de tomatensaus voldoende is ingekookt, verwarm je de oven voor op 200 graden. De lasagneschaal invetten en een kleine schep tomatensaus op de bodem aanbrengen. Daarna een laag lasagnabladen, een dikkere laag tomatensaus en weer bladen. Nu een laag bechamelsaus en weer een laag bladen enz. Eindig altijd met een laag bechamelsaus. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en na ruim een half uur even in de over kijken. Is de bovenkant bruin en pruttelt het lekker, dan is de lasagne klaar!!

Recept 20 keer bezocht en 147 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,3 obv 10 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het recept is heerlijk (voor de vega's; gewoon weglaten dat gehakt, van dat tofu gehakt voegt niets toe)

Maar wees wel gewaarschuwd dat je eerder voor tien dan voor vier mensen te eten hebt :P en die boursin komt nergens terug... voor op 't stokbrood dan maar he...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het was echt super, maar niet echt voor je lijn;-)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik hou erg van de kant en klare oven lasagne, maar vandaag voor het eerst zelf deze gemaakt. Smaakte erg goed, maar ik denk dat in de toekomst het gemak van de kant en klare lasagne toch gaat overwinnen.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker en makkelijk recept,maar best vet!!!
Misschien maar wat minder roomboter de volgende keer...

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk deze lasangne

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb dit recept al eens gemaakt en het is geweldig, echt heerlijk!

Het was wel super veel, maar deze keer is dat ook de bedoeling ^^

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ga het nu maken het lijkt me heel lekker

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ben het NU aan het maken en het lijkt wel voor 10 personen ipv 4!
Maar het ruikt al erg lekker....


Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Het was ERG Lekker Ga het zeker vaker maken

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker hoor en volgens mij is rode wijn niet zoeen slim idee smaakt toch erg anders ;)

Mijn lasagne:Erg simpel tomatensaus met lekkere verse kruiden kippegehakt(zelf gemaakt)
spinazie en erg veel Kaas + Bechamel.

Resultaat een heerlijke maaltijd.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Echt Waar heeeeeeeeeel Lekkker Normaal Lus iK Geen lasange maar deze is echt de bom Gewoon mmmmmmmMmmmmmmmmmMmmmmmmmmmMmmmmmmmmmmMmmm Van Inge

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie lekker

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit is een heel erg lekkere lasagne. In het recept staat niet vermeld waar de Boursin in moet; mijn lief heeft de lasagne gemaakt en de Boursin in de bechamelsaus gedaan.
Ook hadden we geen witte wijn in huis, dus is deze vervangen door rode wijn. Maakt denk ik niets uit. Het was al met al ontzettend lekker.