RECEPT PATATAS ABORREGAS

Aardappelen van de herder

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 grote vatskokende aardappelen;
  • 6 teentjes knoflook;
  • 2 grote sjalotten;
  • 6 eetl olijfolie;
  • 1 eetl paprikapoeder;
  • 1 takje rozemarijn;
  • naar smaak peper en zout.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C, gasoven stand 5. Was de ongeschilde aardappelen, snij in kubusjes van ongeveer 1,5 cm en droog ze goed af, pel de sjalot en knoflook en versnij niet te fijn.
Voorverwarm een ovenschotel (bij voorkeur een Spaanse Cazuella) op het vuur, voeg de olijfolie toe en laat verwarmen. Voeg de sjalot, knoflook en het rozemarijn toe en laat enkele minuten verwarmen in de schotel onder regelmatig omroeren. Voeg de aardappelblokjes en het paprikapoeder toe en laat even meebakken onder voortdurend omroeren.
Voeg na enkele minuten zoveel heet water toe tot de aardappelen onderstaan, voeg naar smaak peper en zout toe en meng goed. Plaats de schotel in de hete oven en laat +/- 30 minuten staan, regelmatig omroeren en de gaarheid kontroleren.
Serveertip; dien de aardappelen op met gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes, heerlijk met tomaatjes en sla.

Recept 19 keer bezocht en 36 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie een beetje zoete witte wijn erbij voegen en een bouillonblokje in plaats van zout is ook zeer lekker!