RECEPT TAPAS SPINAZIE

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje

Ingredienten

Foto: Tapas Spinazie
  • 500 gram spinazie, steeltjes verwijderd
  • 2 el gehakte sjalot
  • 3 el rozijnen
  • 3 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el gehakte knoflook
  • 0,5 dl olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een pan, voeg dan de sjalotten toe. Lichtbruin laten worden en de rozijnen, pitten en knoflook toevoegen. Als de rozijnen zacht worden de spinazie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en heel eventjes bakken.

Meteen serveren

Recept 26 keer bezocht en 51 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ken het recept inderdaad hier (Z-Spanje), hier wordt altijd overal (stok)brood bij gegeten, zelfs bij de rijst! Alleen niet bij de pizza. Tapas op zich zijn gewoon kleine porties van spaanse gerechten, je kan vaak ook nog kiezen uit halve en hele "raciones" dat zijn wat grotere porties (halve-) of een bord vol (hele "ración").

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Echt spaanse tapa, ook met kikkererwten of stukjes abrikoos....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ziet me niet echt uit als een tapas, maar ga het binnenkort toch eens proberen.

Wordt hier brood bij gegeten?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik maak dit altijd als volgt
verhit wat olie doe er de sjalotjes in en wat ansjovis.
Dit roer je helemaal stuk waardoor de zilte smaak in het gerecht komt.
verder als aangegeven

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk gerecht op een tapas tafel. Ik heb het al meerdere malen gemaakt en krijg veel complimenten.
Alleen heb ik de in een kleine wrap gerold, die ik met een kleine coctailprikker vastzet. Een lepeltje zure room eroverheen en voila. Succes gegarandeerd.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik zou het bereide spinaziemengsel zoals aangegeven(zorg wel dat het vocht verdampt is) in velletjes filodeeg, plakjes bladerdeeg of loempia velletjes verpakken.Het heet dan spinaziepasteitjes met....
Men kan de rozijnen ook vervangen door feta.

VOORBEREIDING:
Filodeeg>Ontdooien en onder vochtige theedoek bewaren,zodat het niet uitdroogt. Leg twee velletjes deeg van 8x8 cm op elkaar en bestrijk het bovenste velletje met gesmolten boter of olie.
Bladerdeeg>Ontdooien en onder vochtig theedoek bewaren. Snijd het plakje bladerdeeg 1 of 2 maal diagonaal zodat er 2 of 4 driehoeken ontstaan.
Loempiavel>Snijd elk loempiavel(te koop bij de toko) in 6 vierkantjes.Vochtig houden(zie filodeeg).Doe van de gesneden vierkantjes 2 op elkaar.
OVEN voorverwarmen op 180 graden (gasstand 4).

BEREIDING:Kluts 2 eidooiers met 2 theelepels water los.
Leg een lepel spinaziemengsel aan een kant van het velletje/plakje (houdt wel de rand vrij) en bestrijk de randen met eimengsel.Vouw het deeg over de vulling en druk het goed aan.
LET OP:Je moet driehoekjes vormen.
Leg de gevulde filo- of bladerdeeg driehoekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.Bestrijk ze aan de bovenkant met het eimengsel en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
De driehoekjes in loempiavellen frituur je knapperig en goudbruin in (olijf)olie.
Warm opdienen.