RECEPT OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, KAAS EN UI, VEGETARISCH

Vegetarische gerecht uit Zwitserland voor 4 personen

Ingredienten

  • OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, KAAS EN UI voor 4 personen vegetarisch
  • 1 kg aardappelen
  • 4 uien
  • 200 gram geraspte pikante kaas [Bastiaanse is erg lekker hierin]
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout
  • theelepel verse nootmuskaat
  • vers gemalen peper
  • 50 gram boter

Bereiding

pan
ovenschaal
rasp of groentemolen
nootmuskaatrasp
koekenpan

Kook de aardappelen in een bodempje water en wat zout 10 min. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd daarna in plakken.
Snijd de gepelde uien aan stukjes en bak ze goudbruin in een deel van de boter..
Klop de eieren met de slagroom.
Beboter de ovenschaal en leg een laagje aardappelen op de bodem.
Daar de gebakken uien over. Strooi er een theelepel rozemarijn over, wat peper en wat nootmuskaat. Strooi er ook de helft van de kaas over. Daar over gaat de rest van de aardappelen. Giet het geklopte eimengsel er over, wat rozemarijn, peper en de rest van de kaas. Leg hier en daar de rest van de boter in kleine klontjes.
Zo gaat de schaal 20 min in de oven op 200 graden.

Serveer er gekookte worteltjes en sperzieboontjes bij.

Recept 46 keer bezocht en 58 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie recepten zijn prima, maar de sites laten zich niet of onvolledig uitprinten !!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zeer lekker, eenvoudig klaar te maken.
Op het einde zet ik de bovenste grill aan
om een korstje te bekomen.
Om de twee weken maak ik dat klaar.