RECEPT KAASFONDUE VEGETASICH

Aangezien ik geen alcohol drink nog in de keuken gebruik, is deze fundue ontstaan en volgens vrienden is hij erg lekker.

Vegetarische gerecht uit Zwitserland voor 4 personen

Ingredienten

  • KAAS FONDUE
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 opgehoopte eetlepels bloem
  • 3 dl melk
  • scheutje slagroom
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel hindoestaanse masala
  • Ĺ theelepel chilipoeder
  • 200 gram oude geraspte of parmasaanse kaas
  • verse peper

Bereiding

wok
fonduestel
fondue vorkjes

Verwarm de olie in de wok en voeg de boter toe. Als deze gesmolten zijn doe je de bloem er bij. Goed roeren totdat de bloem licht gekleurd is. Onder voortdurend roeren voeg je beetjes melk toe. De saus moet dik zijn. Nu voeg je de andere ingrediŽnten toe met als laatste de kaas. Laat alles 10 min door pruttelen. Roer de fondue of saus af en toe om.

Ik gebruik een mooie ronde aardewerken ovenschaal op een theelichtje als fonduestel.

Serveer de fondue met stokbrood en een frisse salade.

Recept 37 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik had twee soorten gemaakt, omdat er een vegetarier in ons midden was, die alleen kaas eet met vegetarisch stremsel.
De grootste pan was de traditionele kaasfondue en een kleinere pan met dit recept.
Je raadt het al, deze soort eas het eerste op, omdat iedereen het zo geweldig lekker vond, dit zelfs nog lekkerder dan het originele recept.
Een echte aanrader

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is zonder twijfel de allerlekkerste kaasfondue die er is!! Iemand die van zijn leven geen kaas meer eet omdat hij er ziek van wordt en het vies vind heeft volop mee zitten (vr)eten aan dit heerlijke maaltje!! Dikke tien plus!