RECEPT OEUFS POCHES A LA FLORENTINE

Gepocheerde eieren op zijn florentijns

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Oeufs poches a la florentine
  • 500 gr spinazie
  • Minarine, zout en peper
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • Suiker
  • 8 eieren
  • Mornay saus (zie sauzen)
  • Paneermeel
  • Geraspte gruyère

Bereiding

De stelen van de spinazie verwijderen, goed wassen en koken in ruim kokend water met 10 gr zout per liter. De spinazie moet heel snel gaar zijn, zodat hij mooi groen blijft. Afgieten en afspoelen met koud water en opnieuw uit laten druppelen en daarna met de handen het water eruit knijpen. Verwarm de minarine in een braadpan. Voeg hieraan de spinazie toe, die met peper, zout en nootmuskaat is gekruid. Van het vuur af minarine toevoegen. Leg de spinazie op de bodem van een ovenvaste schotel, schik hierop 8 warme, goed uitgelekte gepocheerde eieren, giet er wat Mornaysaus (zie onder sauzen) overheen: strooi over elk een mengeling van half paneermeel – half Gruyère en giet hierovereen paar druppels gesmolten minarine en gratineer onder een hete oven.

Recept 22 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kunt gewoon op internet kijken wat de producten betekenen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie op de eerste plaats ben ik een groot fan van jemie
maar ik heb toch een vraag mischien dom maar in het recpet staan een paar produkten die ik niet ken,zoals minirine of mornays saus , is het mogelijk mij daar uitleg van te geven en of waar ik die kan vinden ik ben dan u zeer dankbaar
met vriendelijke groet egon