RECEPT PATE

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • PATE vegetarisch en veganistisch
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gram groene linzen
  • ˝ theelepel bonenkruid
  • olijfolie
  • 100 gram champignons
  • 50 gram broodkruim
  • zout
  • verse peper
  • verse peterselie, basilicum en wat lavas

Bereiding

koekenpan
paté ovenschaaltje
bakpapier

Was de linzen en zet ze op met water, zout en het bonenkruid.
Ontdoe de courgette van zijn vel en snijd hem heel fijn.
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde uien. Voeg daar de geborstelde en in plakjes gesneden champignons aan toe. Dan de in stukjes gesneden courgette en de kruiden, zout en peper. Roer er daarna het broodkruim door. Zet het gas uit en laat afkoelen.
Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit tot een mooie plak. Bedek de patévorm met het bakpapier en laat het aan alle kanten wat overhangen.
Vlij er het bladerdeeg in en vul het schaaltje met de paté. Druk het voorzichtig wat aan en dek de paté af met wat bladerdeeg.
Laat de paté garen in 30 min op 200 graden.

Serveer de paté in plakken als hij afgekoeld is.

Recept 20 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie weet je zeker dat bladerdaag veganistisch is? zit volgens mij nogal wat boter in

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ga er maar vanuit dat ook de linzen door de pate-massa gaan?