RECEPT KNOFLOOKGARNALEN TAPAS

1 van de bekendste tapas....... LEKKER!

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Knoflookgarnalen Tapas
  • ca. 250 gram grotere garnalen (rauw)
  • 2 el olie
  • 1 el gehakte knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1/4 - 1/2 tl pepervlokken (of naar smaak)
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past)

Bereiding

De grote hoeveelheid olie verhitten (dit is voor in de ovenschaaltjes).

Verhit de olie en bak daarin de laurier en pepervlokken (als je minder knoflooksmaak wil kun je de knoflook al toevoegen). Zachtjes bakken, dan de garnalen toevoegen en heel eventjes bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Pan eventjes op hoog vuur en dan de knoflook toevoegen en van het vuur nemen. Eventjes goed mengen.

Garnalen verdelen over de ovenschaaltjes en dan overgieten met de hete olie tot de garnalen onder staan. Bestrooien met peterselie en eventueel nog wat peper en zout om de olie op smaak te brengen. Serveren met stokbrood enzo.

Recept 27 keer bezocht en 92 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,1 obv 20 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Goed recept.

Zelf maken wij het ook vaak met Champignons. Vinden de kinderen eigenlijk nog lekkerder dan garnalen!

/Vincent

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit gerecht hebben wij in een restarauntje aan het strand in benamaldena gegeten en waren meteen verkocht.
We hadden vol pension in het hotel ,maar s'middags aten we toch dit lekkere hapje in onze strandtent george

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Was heerlijk, het recept zit al in m'n kookboek!
En erg makkelijk, hadden namelijk schoongemaakte gamba's gekocht.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Best Rob, bedankt voor je reactie en ik ga aan de slag. Laat nog wel weten wat ik ervan vond!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie pepervlokken zijn gekneuste verse peperkorrels.
Overheerlijk deze knoflookgarnalen!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Kan iemand mij misschien vertellen wat pepervlokken zijn?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik ben misschien pas 14 maar toen ik dit gerecht voor mijn ouders had gemaakt waren ze verkocht en ik ook.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel gemakkelijk gewoon recept aanhouden en sambal toevoegen hmm

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie nou marco ik vind de garnalen geweldig ik had er knoflookbrood bij gemaakt en ik vond het supper

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie een lekkere manier is niet de garnalen opbakken maar stoven in de olijfolie die niet boven de 90 graden uit mag komen. Voor de rest het recept aanhouden

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie waardering 8,5 zo lekker is het. ipv peterselie kan je ook _verse_ oregano gebruiken of zelfs verse koriander (heeerlijk)

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Tip uit een Spaans restaurant gedroogde pepers en een beetje runderbouilonpoeder toevoegen.super.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Vervang de peper door gedroogde pili-pili en op
het laatste blussen met een goede scheut witte
wijn,echt spaans hoor!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Kun je dit ook koud serveren?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het was eigenlijk bedoeld als hapje bij een borrel, die helaas niet door ging. Noodgedwongen hebben we het gegeten bij roergebakken witlof met fetta, parmazaanse kaas , dena bleu en gewone kaas met gekookte aardappels.
Verrassend om je vingers bij af te likken!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Zeer lekker, het is misschien een goed idee om wat hete rode pepers toe te voegen. De pepers moet men wel zeer klein snijden.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk gerecht, wees alleen erg voorzichtig met het zout toevoegen...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Kei lekker

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit hapje is wel heel erg lekker.Bedankt groetjes Ingrid

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Vergeet niet vooraf het darmkanaal te verwijderen uit de reuzegarnalen. Het idee garnalendrek te eten is niet erg aantrekkelijk. Te vroeg toevoegen van look maakt deze bitter. Als je look heel fijn schaaft of verdeelt met een scherp mesje smelt hij volledig weg.