RECEPT KIP TONKATSU

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Kip Tonkatsu
  • 2 kipfilets
  • 1/2 ui
  • 8 sjitakes
  • 1/4 kool
  • 1 stronkje broccoli
  • kerrie naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • geklopt ei
  • broodkruimels
  • bloem
  • Misosaus
  • 50 gram miso (rode)
  • 45cc Worcester saus
  • 1 el ketchup
  • 30 cc sake
  • 1 tl suiker

Bereiding

Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes.

Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen.

Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker word.

Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C.

Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus.

Recept 17 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!