RECEPT CHILI PESTO

Saus gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • 6 gedroogde chilis
  • wat kokend water om te wellen
  • 3 el knoflook
  • 2 el gehakte koriander
  • 1/2 kopje pompoenzaadjes
  • 2 el vers limoensap
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Gedroogde chilis 30 minuten wellen in heet water. Goed afgieten.

Zaadjes uit de chili's halen, in keukenmachine doen met knoflook en koriander. Voeg de zaadjes toe met het limoensap. Verder blenden, dan langzaam olijfolie toevoegen en motor aan laten staan. Op smaak brengen met zout en peper.

Voor ca. 2 dl pesto. Lekker bij gegrillde vis, garnalen of vlees. Maar ook als dip bij aardappelpartjes.

Recept 39 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Alleen al de naam van het recept... heerlijk!
Maar: als ervaren receptenschrijver heb ik een paar tips!
Ten eerste: wat voor chili's? Er zijn tegenwoordig (met enig zoeken) echte gedroogde Mexicaanse chili's te koop, dus moet er een naam aan worden toegevoegd, of als het die grote gedroogde Spaanse pepers zijn, zet dat erbij! Maak duidelijk dat de zaadjes die toegevoegd worden de POMPOENZAADJES zijn (klinkt logisch maar direct na het verwijderen van de zaadjes..., affijn, je snapt me wel).
Groet,
Raya