RECEPT BLADERDEEGPASTEITJES MET FETA EN PETERSELIE

In Turkije worden deze pasteitjes meestal met fylodeeg gemaakt, maar bladerdeeg werkt ook goed.

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 8 personen

Ingredienten

  • 8 velletjes roomboterbladerdeeg
  • Voor de vulling:
  • 200 gram feta (bij voorkeur schapenkaas), verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 2 el dille, gehakt
  • zout (niet teveel, de feta is al zout)
  • versgemalen zwarte peper
  • Verder:
  • 1 eierdooier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de ontdooide velletjes bladerdeeg naast elkaar op een werkvlak. Meng de ingrediŽnten voor de vulling door elkaar en verdeel deze diagonaal over een helft van de bladerdeegplakjes. Smeer de randen in met water en vouw vervolgens de andere deeghelft eroverheen zodat er 8 driehoekige pakketjes ontstaan. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier. Leg de pasteitjes op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bak ze 25 minuten of tot ze goudbruin zien.

Tip: het is ook lekker om de peterselie door 100 gram verse spinazie te vervangen. Laat deze eerst even slinken in een pan met aanhangend water en snijd hem vervolgens fijn.
Een theelepel paprikapoeder of wat gemalen rode peper in de vulling is ook een optie.

Recept 20 keer bezocht en 98 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En nog even voor jou info Turkije en Griekenland zijn buren en hebben daarom gerechten en hapjes die overeenkomen met elkaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Misschien moet je zelf beter je huiswerk doen voor je commentaar leverd snuggerkonijn.
Dit gerecht wordt wel degelijk ook zo gemaakt in Turkije (welliswaar vaker met filodeeg maar dat staat hier netjes bij vermeld)en het is een toppertje!!!!
Mijn man is Turks en wordt vaak door mijn schoonmoeder verwent met deze hapjes dus ik weet waar ik over praat.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is grieks.. niet turks. Huiswerk doen