RECEPT GEBAKKEN COURGETTE MET YOGHURTSAUS

Dit eenvoudige recept is meestal onderdeel van een mezzetafel, maar is ook heel lekker bij de hoofdmaaltijd.

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 courgettes, in schijfjes
  • 100 ml melk
  • 50 gram bloem
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • voor de saus:
  • 150 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el gehakte verse dille
  • zout

Bereiding

Maak eerst de saus door de sausingrediënten door elkaar te roeren in een schaaltje.

Leg de schijfjes courgette in een ondiepe schaal en giet de melk erover. Laat dit 20 minuten staan. Meng de peper en zout door de bloem en spreid dit mengsel uit over een
bord of snijplank. Haal de schijfjes courgette hier doorheen. Verhit een laagje olie van een halve cm in een grote koekenpan en bak de schijfjes aan beide kanten tot ze goudbruin zien. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze terwijl ze nog knapperig zijn.

Recept 10 keer bezocht en 53 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk! Inderdaad een aanrader.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt lekker dit. Aanrader!