RECEPT KROKANT SPEK FO NAM

Dit is een van de eerste chinese gerechten die origineel waren voor mij. Dus niet de Nederlandse gerechten als babi pangang. Dit gerecht is zo al lekker met wat chinese bami maar ook als basis voor een roerbak met groenten, heerlijk met het krokante vel.

Vlees gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Krokant spek Fo Nam
  • 1 kg spek met vel, zo mager mogelijk
  • water
  • zout
  • frituurolie

Bereiding

Spoel het vlees schoon en doe het vlees in een pan met water tot het vlees onderstaat.

Breng aan de kook en laat op laag vuur gaar worden. Uit de pan nemen en af laten koelen.

Inwrijven met zout zodat het overal zit. Laat een 1 a 2 uur drogen staan.

Was het zout af en droog goed af, echt goed droog maken.

Verwarm olie tot ca 170 C. Frituur tot het vel mooi krokant is geworden. Op keukenpapier uit laten lekken en dan in blokjes snijden.

Serveren met bami of als basis voor een roerbak.

Recept 599 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!