RECEPT TOMATENDRESSING

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Saus gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • 10 pomodori tomaten of een ander aromatisch soort
  • 5 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/4 liter goede olijfolie, extra virgen
  • 1/8 liter witte wijn
  • 3/4 dl. dragonazijn
  • 3/4 dl. sherryazijn
  • wat basilicum, bieslook fijngesneden
  • peper en zout

Bereiding

Tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes (brunoise) snijden.Apart
zetten, velletjes en pitjes bewaren. Sjalotten pellen en ragfijn snijden, afval bewaren Knoflook ragfijn snijden, afval bewaren.

Aan de kippenbouillon het tomaten- knoflook- en sjalottenafval toevoegen en op zacht vuur laten inkoken tot er 1/3 over is, zeven.
De gesneden sjalotjes samen met de knoflook in een beetje olijfolie
aanzetten en afblussen met de wijn en azijnsoorten.

De ingekookte, gezeefde kippenbouillon toevoegen en het geheel opmonteren met de olijfolie, op smaak brengen met peper en zout.
Vlak voor het serveren de tomatenblokjes en kruiden toevoegen.

Recept 4 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!