RECEPT WALNOTENSAUS

Dit is een wat sterker gekruide, Georgische versie van de welbekende Turkse Taratorsaus en past goed bij gepocheerde kip of knapperige groenten

Saus gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 175 gram gedopte walnoten
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 350 ml kippenbouillon
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1/2 tl koriander
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • snufje cayennepeper
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 2 tl gehakte dragon
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • zout en peper

Bereiding

Doe de walnoten en de knoflook in een blender en maal ze tot een pasta. Voeg eventueel 1 el kippenbouillon toe.
Verhit in een zware sauspan de olie en fruit de ui. Roer er het walnoot-knoflookmengsel door, het laurierblad en de kippenbouillon. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 15 minuten sudderen tot het mengsel is ingedikt.
Roer er de kruiden en specerijen, de azijn en zout en peper naar smaak door. Doe het over in een schaal en laat afgedekt 2 uur afkoelen.

Recept 21 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!