RECEPT VEGA PESTO PASTA

Simpel en goed gevuld gerecht voor vegetariers! Kan ook koud...

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 pak Penne Rigatte
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 pot pesto olive (Grande Italia)
  • 3 eetlepels demi creme fraiche
  • 2 bakjes cherry tomaten
  • 1 theelepel peper
  • 2 bolletjes Mozzarella
  • 1 zakje groene olijven zonder pit
  • 1 bakje pijnboompitjes
  • verse Basilicum naar smaak

Bereiding

Kook de pasta beetgaar ( kooktijd voor al dente) en snijd ondertussen de Cherry tomaten door midden en de Mozzarella in kleine blokjes. Ook is het een goed moment om de pijnboompitjes licht te roosteren. Let erop dat ze in een hete pan helemaal zwart bakken dus doe ze als ze goudbruin zijn in een kommetje.

Giet de pasta als deze gaar is af in een vergiet. Even laten uitlekken...

Stort de pasta weer terug in de pan en voeg eerst de olijfolie toe. Vervolgens de creme fraiche en de pesto. Schep rustig om totdat ingredienten goed vermengd zijn. De peper, Cherry tomaten en olijven bij het geheel voegen en weer omscheppen. Klaar!

Bij het opdienen per bord wat Basilicum, mozzarella en pijnboompitten toevoegen naar smaak.

Eetze! Laura

(Pesto olive kan vervangen worden door pesto rosso of pesto genovese)

Recept 19 keer bezocht en 132 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wanneer moet de mozarella erbij?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Niet t meest spannende gerecht allertijden, maar wel lekker snel en smakelijk.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie hey, als je niet weet welke pesto je moet gebruiken en je wilt dit recept even snel maken, dan moet je de pesto van de aldi nemen die is lekker!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat een homootje zeg die Beekmans, alleen omdat de pesto niet zelf gemaakt is is het gehele recept niet in order. LMAO!
Ga het recept nu maken ben benieuwd!!

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie ik vind de kant-en-klaar pesto vies en zuur en absoluut niet te vergelijken met versgemaakt, dus ik kan me niet voorstellen dat dit recept nou zo lekker is. tip: gewoon zelf pesto maken, 5 minuten werk!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt een super recept. Makkelijk, eenvoudig en precies de juiste combinatie van smaken. Een aanrader.