RECEPT TONIJNFILET MET TOMATEN, KAPPERTJES EN BASILICUM

Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 tonijnfilets van ca. 2 cm dik
  • 6 el olijfolie
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 dl witte wijn
  • 500 gram tomaten, ontveld en gehakt
  • handvol verse basilicum, grofgehakt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • zout en peper

Bereiding

Verhit 3 el olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Blus af met de wijn en voeg de tomaten, de basilicum, de kappertjes en zout en peper toe. Laat op laag vuur zonder deksel sudderen tot het mengsel dikker wordt, ca. 15 minuten.

Verhit ondertussen de overige 3 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de filets met zout en peper en bak ze 3 minuten aan iedere kant. Giet het tomatenmengsel erbij en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur.

Recept 17 keer bezocht en 47 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had gewoon de tonijn in de tomatensaus gelegd en zo gaar laten worden. Net zo makkelijk en smaakte goed!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Zeer, zeer smakelijk, zelfs met diepvriestonijn van de Lidl en tomaten uit blik. Verse basilicum is wel een must denk ik. Echte aanrader voor als je gasten hebt.