RECEPT ZWAARDVIS MET SALMORIGLIOSAUS

Recept van Epicurious. Lekker voor de komende zomer op de bbq.

The Strait of Messina is a rich source for swordfish, which the Sicilians prepare in many ways. Here it is at its simplest: grilled and served with salmoriglio sauce. (In Sicilian, it is sammurigghiu sauce.) The words means "brine", a translation that does not convey the taste or texture of this cooked blend of olive oil, lemon juice, garlic and herbs. Serve with bread and pour a white wine, preferably Sicilian. For dessert, offer cannoli from the bakery.

Vis gerecht uit Amerika voor 6 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 dl olijfolie
  • 0,4 dl citroensap
  • 2 el heet water
  • 6 el gehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gedroogde oregano
  • 6 zwaardvisfilets van ca. 2 cm dik

Bereiding

Maak de bbq klaar of verwarm de grill voor.

Zet een pannetje op voor au-bain-marie verwarming. Doe in de au-bain-marie pan de olie en verwarm. Roer daar de citroensap bij, 2 el heet water. Voeg dan de peterselie, knoflook en oregano toe. Nog 5 minuten doorverwarmen, breng op smaak met peper en zout en houd apart.

Smeer de vis in met de saus en bestrooi met peper en zout aan alle kanten. Grill de vis tot ie net gaar is en bedruip met nog wat van de saus.

Recept 12 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!