RECEPT SURINAAMSE KIP KERRIE

Gevogelte gerecht uit Suriname

Ingredienten

  • Benodigdheden:
  • 1 kg kip
  • 5 teentjes knoflook
  • zwarte peperkorrels
  • zout
  • 1 ui
  • 2 eetlepels kerrie
  • 4 eetlepels olie
  • 0,5 glas water

Bereiding

Bereidingswijze

Snipper de ui en stamp de zwarte peperkorrels samen met de teentjes knoflook fijn in een vijzel.
De ui, knoflook, peperkorrels en de kerrie in de olie bakken.
De kip toevoegen met wat zout en goed omscheppen in de kruidenmassa. Als laatste voeg je het water toe, en laat de kip op een zacht vuurtje braden.

Recept 451 keer bezocht en 192 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Masala Kip
Simpele Kip Kerrie
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zalig precies zoals het hoort, m,n kindren zijn er dol op, iedereen en je kan het zo pittig maken als je wilt

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hè Maja.
Alles goed met jou?
Groet Ton

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je nu echt zo bang bent voor knoflook, kijk dan hoe het teentje in elkaar steekt en snij het hart eruit. Dan kun je het gewoon eten zonder geurtjes.

Overigens vind ik knoflooflook nooit stinken maar denk dan altijd dat iemand gewoon lekker gegeten heeft.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik zou graag een variatie willen toevoegen op dit recept

gebruik eens in plaats van water cocos melk
dit word ook vaak in surinaamse zaken gedaan
en is erg lekker !! :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie HI Friends

I have lived in Holland for 3 years.
And I loved Surinamese food specially Kip Kerrie mit Brodje and Bara mit Kip.
But I am missing this food now since I came back to India.
Is anyone can please help me and tell me how to make that special masala which is used in Kip Kerrie and also how can I make Barra by myself.
Please
Grotjes
Aman

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heeel erug lekker.
ik zelf heb het op een surinaamspuntje gedaan.
je snijd hem open doet aan de ene kant besmeren met een klein beetje chutney sambal,dan op de andere kant de kip kerrie en op die kip kerrie een paar plakjes zoet/zure komkommer.super lekker.
een aanrader voor de pittige eter.
eet smakelijk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekeeeeer

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker, heb er een scheutje creme fraiche bijgedaan en even in laten koken.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik vond het heerlijk. Had ipv peperkorrels rode pepers toegevoegd en het was echt heel lekker. Wij hadden een gast aan tafel zitten, die normaal even veel eet als mijn dochtertje van 2 jaar en nu zo 3 borden naar binnen werkte!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie hmmm net gemaakt erg lekker alleen in het begin iets te veel water erbij gedaan beter met minder kunnen beginnen.

maar de smaak is net als waar ik het altijd haal in amsterdam op het bijlmerplein. ( zelf uit amersfoort).


een aanrader en heeft mij heerlijk gesmaakt lekker met een beetje sambal op een versafgebakken pistolet.

groeten sander

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dat je uit je mond stinkt! :D

Daar heb ik maling aan :) lekker gerecht!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Bang zijn voor knoflook? Waar slaat dat nou op.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het was heerlijk, als groente gewokte boontjes, ui en wortel met veel kerrie.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ga nu proberen om het te maken ik heb het op sgool geleerd en maandag nog gehad maar ben het weer vergeten en nu gaak het volgens dit recept maken voor me vader ik ben namelijk 14 :P

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ik vond ht wel een lekker recept maar mischien moet en ananas of yoghurt bij of zo iets zoets maar het was wel superrlekker
thanku

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik zocht het recept van een pittig gerecht, zonder spaanse pepers.
Dit was inderdaad lekker pittig en ook heel smakelijk.
Je moet natuurlijk niet bang zijn voor knoflook!
Bedankt.