RECEPT PAD THAI DE ECHTE

Het bekendste gerecht uit Thailand, daar gewoon op straat te krijgen. Wow, ik wilde dat wij zo'n eetcultuur hadden. Dit is in ieder geval een poging daartoe, nu zelf thuis te maken.

Noedel gerecht uit Thailand voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Pad Thai de Echte
  • 1 bosje chinese bieslook, grof gesneden
  • 1 ei
  • 4 tl vissaus (nam pla)
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 tl chilipoeder (naar smaak)
  • witte peper (naar smaak)
  • 1/2 limoen
  • 2 el pinda's, verkruimeld in vijzel
  • 1 sjalot, gehakt
  • 6 gamba's, schoongemaakt
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el tamarinde pasta
  • 1/2 kopje gefrituurde tahoe, in blokjes
  • 1/2 pak rijstnoedels, voorbereid volgens verpakking
  • 2 el olie
  • 100 gram taugeh
  • eventueel wat gedroogde garnalen, fijngehakt

Bereiding

Verwarm olie in wok en bak de knoflook, gamba's, sjalot tot het begint te verkleuren, voeg dan de tahoe toe. Als je gedroogde garnalen gebruikt, dan die ook toevoegen.

Voeg dan de uitgelekte noedels toe en roer goed om en roerbak verder. Voeg dan suiker, tamarinde, vissaus en chilipoeder toe en meng goed. Houdt het vuur hoog en schuif de noedels naar 1 kant, bak aan de andere kant het ei en meng goed.

Als laatste de bieslook en taugeh toevoegen en wat witte peper. Meng goed en serveer met limoen erbij en strooi de pindas er over.

Meteen serveren.

Recept 20 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!