RECEPT OVENSCHOTEL MET AARDAPPELS EN CHAMPIGNONS

Vegetarische gerecht uit Noorwegen voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kg aardappels, geschild en in blokken
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 1 tl cardamom
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 500 gram champignons, in schijfjes
  • 100 gram boter
  • 1 bosje bieslook, gesnipperd

Bereiding

Kook de aardappels gaar in water met zout, giet af en pureer ze. Meng er de eieren, zout en peper, 50 gram boter, cardamom en nootmuskaat door.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de resterende boter in een grote koekenpan en bak er in twee porties de champignons in, ca. 5 minuten. Roer er de helft van de bieslook door en kruid met zout en peper.
Verdeel de champignons over de bodem van een ovenschaal en bedek ze met de aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Strooi er de resterende bieslook over en serveer.

Recept 23 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Had toevallig cardamom liggen en besloot dit te maken. Het was verrassend lekker gekruid en het is verder supersimpel!