RECEPT GEVULDE COURGETTES MET WALNOTEN EN FETA

Vegetarische gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 dikke, middelgrote courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 50 gram walnoten, gehakt
  • 4 el vers broodkruim
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl gedroogde dille
  • zout en peper

Bereiding

Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de courgettes toe. Blancheer ze 3 minuten, haal ze uit de pan en spoel ze af onder de kraan. Laat afkoelen.
Leg de courgettes plat op een snijplank. Snijd een dunne reep van de bovenkant van iedere courgette, maar blijf daarbij 1 cm van de zijkanten zodat die heel blijven. Hol ze m.b.v. een theelepel uit zodat er bakjes ontstaan. Bewaar het uitgelepelde vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak ook het courgettevruchtvlees even mee. Neem de pan van het vuur en roer er de feta, de walnoten, het broodkruim, het ei, de dille en zout en peper door. Vul hiermee de courgettes. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de resterende el olie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat nog 10-15 minuten bakken. Serveer warm.

Recept 7 keer bezocht en 121 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dan zou je de walnoten eerst kunnen weken.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie een heerlijk recept. Alleen ik laat nu de walnoten weg, dat was een klein beetje tegen gevallen omdat ze hard bleven. dan is de rest van het gerecht zacht en zit je opeens op iets te bijten.
Voor de rest super.