RECEPT MELOEN MET PARMAHAM EN PITTIGE AARDBEIENSALSA

Dit is een heerlijk voorgerecht, maar is ook een vernieuwend hapje voor op feestjes.

Slanke gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 galiameloen
  • 180 gram parmaham, in dunne plakken
  • 240 gram aardbeien
  • 1 tl suiker
  • ½ tl rasp van sinaasappelschil
  • Sap van 1 sinaasappel
  • ½ rode peper, fijngesneden

Bereiding

1. Halveer de meloen en snijd de zaadjes eruit. Snijd de schil er dun af en snijd de meloen in parten.
2. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze in een kom en druk met een vork de aardbeien zachtjes een beetje plat.
3. Vermeng de aarbeien met de suiker, sinaasappelsap en rasp en de fijngesneden peper.
4. Rol de parmaham om de meloenpartjes heen.
5. Serveer de meloenpakketjes samen met aardbeiensalsa.

Voedingswaarde per persoon:
188 kcal, 22 gram koolhydraten, 12 gram eiwit, 2 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 23 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!