RECEPT INDIAASE WORTELSOEP

Slanke zoete soep

Slanke gerecht uit India voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Indiaase Wortelsoep
  • 2 el Verse koriander, fijngehakt
  • 1 kuipje Rode currypasta
  • Peper en zout
  • 1 el Olijfolie
  • 2 Groente bouillontablet
  • 4 el magere yoghurt naturel (op kamertemperatuur)
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 400 gr Winterpeen, geschild en in plakjes

Bereiding

1. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur.
2. Voeg de winterpeen toe en bak 5 minuten mee.
3. Voeg de currypaste toe en bak 1 minuut mee.
4. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en schenk 1 liter warm water bij.
5. Breng de soep aan de kook en kook de winterpeen in 10 minuten gaar.
6. Neem de pan van het vuur af en pureer de soep met de staafmixer.
7. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in (warme)kommen.
8. Schep in elke kom soep een lepel magere yoghurt en bestrooi met koriander.

Energiewaarde per persoon: 52kcal, 2g eiwit, 3g vet, 3.6g vezels.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.


Recept 22 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk soepje, en gemakkelijk te maken! Hierdoor kon ik een restje winterwortels nog mooi opmaken.
Ik had geen currypaste in huis, ik heb chili con carne kruiden gebruikt. Op het laatst heb ik ook wat cayennepeper toegevoegd, dat maakt het wat pittiger.
De volgende keer wil ik er een maaltijdsoep van maken met wat aardappelblokjes, paprika en evt. hamblokjes.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Indiaas ipv Indiaans :)