RECEPT KOFFIE ROOMIJS

Zoete gerecht uit Italie voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Koffie roomijs
  • 250 ml volle room, minstens 35% vetgehal
  • 250 ml volle melk
  • 175 gr suiker
  • 1 eetlepel Nescafé instant koffie
  • 3 eierdooiers
  • 100 gr chocolade in krullen voor garneri

Bereiding

Klop de eierdooiers en de suiker op in een kom. Meng 125 ml warme room in de opgeklopte eierdooiers. Meng het eimengsel nu langzaam toe aan de andere 125 ml warme room. Laat “a la nappe” binden op een medium hoge vuur. Maak een streep op de achterkant van de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt, is hij klaar. Passeer het mengsel door een chinois in een glazen kom. Dek af met plasticfolie en plaats 2 uur in de koelkast. Breng dan het mengsel over in een roomijsmachine of een sorbetière en draai 30 tot 40 minuten af of totdat het hard genoeg is. Breng over in een bakje en plaats in de diepvries tot gebruik.

Serveer en garneer:
Serveer de koffieijs in een koffietas of in een espressotasje en garneer met de chocoladekrullen.

Recept 19 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!