RECEPT AARDBEIENGRANITA

IJsdessert op basis van aardbeienpuree en suikersiroop.

Zoete gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Aardbeiengranita
  • 500 gr aardbeien van een goede kwaliteit
  • 300 ml water
  • 120 gr suiker
  • sap van een halve citroen

Bereiding

Maak een suikersiroop door water en suiker 5 minuten samen te koken zonder erin te roeren.
Pureer de aarbeien tot een fijne gladde massa. Meng de gepureerde aardbeien met de afgekoelde suikersiroop en plaats in een plastieken of ijzeren bewaardoos en zet in de diepvries.
Haal gedurende 4 uren elk half uur uit de diepvries en klop de granita met een klopper of vork op, om ijskristallen te voorkomen.
Zet de granita terug in de diepvries

Recept 22 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie goed recept alleen staat er niet bij hoe lang hij in de vriezer moet.