RECEPT ESPRESSO GRANITA

Eens iets anders dan een gewoon tasje koffie!

Zoete gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 vanillestokje, alleen het zaad
  • 250 ml dubbel sterke Espresso koffie
  • 250 ml water
  • 85 gr suiker
  • 125 ml koude room
  • 3 eetlepels poedersuiker

Bereiding

Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen. Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop. Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen. Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.

Serveertip:
Vul ¾ van een glas of koffietas met de granita. Neem een flinke theelepel van de room en leg de theelepel met de room op de granita. Direct opdienen.

Recept 13 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Ik vond het niet zo lekker, maar om te bereiden was heel leuk.