RECEPT BIEFSTUK TEPPANYAKI

Recept voor ossenhaas zoals je bij de Japanner krijgt. Dit is de manier om de biefstuk te maken die ze in Japanse restaurants serveren. Meestal wordt die nog geflambeerd, maar volgens mij geeft dat weinig smaak! Het belangrijkst is dat de sojasaus pas helemaal op het einde wordt toegevoegd....

Vlees gerecht uit Japan voor 1 persoon

Ingredienten

  • 1 el uitgeperste knoflook, (zo vers mogelijk)
  • Japanse sojasaus,
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes,
  • zout en vers gemalen peper.
  • 1 biefstukje van de haas op kamertemperatuur
  • wat arachide olie
  • 1 goede anti aanbakpan (of liever nog een pan waar je in kunt snijden)

Bereiding

Knoflook wat zachtjes aanbakken in arachide olie. Uit de pan nemen en vuur flink omhoog. Biefstuk rondom dichtschroeien. Vuur weer laag en vlees uit de pan nemen en snel in stukjes snijden. Dit zou liefst in de pan moeten gebeuren, maar dan kun je dus je pan verpesten. Vlees weer terug in de pan en knoflook er bij doen en met zout en peper bestrooien. Nog heel eventjes bakken en dan naar smaak wat sojasaus over het vlees gieten. Vuur af zetten en bestrooien met wat sesamzaadjes. Meteen serveren, lekker met sesamdip.

Recept 393 keer bezocht en 86 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is zeker lekker maar het flamberen voegt wel degelijk iets extra's toe.
Kijk op www.2thesuite.nl

groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk, lekker op een middag als hapje vooraf
gegeten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept heb ik opgepikt door goed op te letten bij de Japanner. Het belangrijkst is dat de knoflook niet verbrand en de sojasaus pas helemaal op het einde wordt toegevoegd. Heel lekker, met veel knoflook kan het eigenlijk niet mis gaan ;-)