RECEPT SUKIYAKI

Vlees gerecht uit Japan voor 3 personen

Ingredienten

  • 450gr. zeer dun gesneden entrecote o.i.d. (misschien carpaccio)
  • 50 gram bamboescheuten
  • 1 in ringen gesneden ui
  • 2 lenteuitjes, diagonaal gesneden
  • 4 grote champignons (shitakes)
  • 1/4 chinese kool, in reepjes
  • een paar spinazie blaadjes
  • 125 gram tahoe, in blokjes
  • 200 gram shirataki noodles (dunne noodles, evt. mihoen te gebruiken)
  • 125 ml soyasaus met 300 ml water en 1 el suiker gemengd
  • ca. 175 gram gekookte rijst

Bereiding

Bereid de noodles volgens de verpakking.

Bak het vlees in wat olie, voeg de tofu en groenten een voor een toe (in volgorde van lijst).

Na een minuutje de saus toevoegen naar smaak.

Als de saus begint te koken serveren met wat rijst.

Recept 24 keer bezocht en 29 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 1 essentieel ingrediënt ontbreekt:Saké een scheut bij de saus.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waar kan ik shirataki noodles kopen?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie de tahoe is ok tofu je kan het op twee manieren schrijven

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik heb dit gerecht met regelmaat in Japan mogen eten.
In een kommetje een rauwe ei klutsen met je vork, om er vervolgens het vlees door te halen...das echt Japans op zijn lekkerst.
IVM ziektes die tegenwoordig in de ei zitten kan je oog gepastiruseerde eieren kopen in een fles.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Bak het vlees in wat olie, voeg de tofu en groenten een voor een toe (in volgorde van lijst).


Kunt u ons vertellen wat de hoeveelheid is van de TOFU. Deze staat namelijk niet in de lijst.