RECEPT TURKSE STOOFPOT, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 2 personen

Ingredienten

  • TURKSE STOOFPOT
  • 1 doosje roerbaktofu finesse
  • ¼ theelepel kaneel
  • mespuntje vers gemalen kruidnagel
  • peper uit de molen
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • ½ rode en ½ gele paprika
  • 75 gram verse of gedroogde dadels of abrikozen
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels olie
  • verse peterselie
  • 1 dl water

Bereiding

hapjespan

Verhit de olie in de pan en bak de tofu 5 min. al omroerend op hoog vuur.
Voeg kaneel, kruidnagel, peper en zout toe.
Snipper de ui en voeg die met de geperste knoflook toe.
Snijd de paprikahelften in dunne reepjes en doe die er bij. Snijd de dadels of abrikozen in stukjes en voeg die ook toe. Blus af met de dl water. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes sudderen. Snijd de banaan in plakjes en laat die nog een paar min. mee stoven.
Strooi er voor het serveren de peterselie over.
Serveer met rijst en een frisse salade.

Recept 27 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Recept ziet er lekker uit.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @ reactie hieronder:

Ik heb het hieronder over smaak van kaneel in balans houden: ik noem daar kruidnagel, maar bedoel komijn. (kruidnagel wel gebruiken in dit gerecht, maar voorzichtig!)

suzan

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Variatie op dit recept:

- vervang de banaan door 2 of 3 flinke trostomaten, liefst ontveld.
- gebruik de verse tofu (verkrijgbaar bij Toko). Snij deze in blokjes en bak die eerst in een hapjespan tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Daarna verder verwerken.
- voeg een aubergine toe en eventueel een winterwortel.
- abrikozen zijn het lekkerst in dit gerecht!
- niet te zuinig met knoflook! Bij voorkeur drie tenen!
- eventueel een blikje gepelde tomaten toevoegen.
- de smaak van kaneel kun je goed in balans houden met knoflook, klein beetje kruidnagel, zout en peper. Proef geregeld. Kaneel moet je kunnen proeven, maar mag absoluut niet overheersen.
- ingrediënten stoven volgens recept hierboven
- serveren met couscous, saffraanrijst en/of Turks brood
- gerecht vóór opdienen garneren met amandelschaafsel

-

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Bah.