RECEPT LINZENSTOOFPOT MET BLOEMKOOL

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • half bosje peterselie, fijngehakt
  • 300 gram groene of bruine linzen, gewassen
  • 2-3 tl gedroogde rode peper
  • 1 el paprikapasta (Turkse winkel) of 2 tl paprikapoeder
  • 1 1/2 tl piment
  • zout en peper
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 el verse gehakte dille
  • sap van halve citroen

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout 6 minuten en giet ze af.

Verhit de olie in een braadpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze 5 minuten en voeg de wortel, tomatenpuree en peterselie toe. Laat nog een minuut bakken en doe de linzen, kruiden en bouillon erbij. Laat afgedekt 30-40 minuten stoven of tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe.

Doe de tomaten, bloemkoolroosjes en 1 eetlepel dille erbij en laat nog 15 minuten sudderen. Roer het citroensap erdoor en strooi de resterende eetlepel dille erover. Serveer met Turks brood en feta of Turkse yoghurt met knoflook.

Recept 19 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie smakelijk stoofpotje

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekkere en aparte combinatie van linzen en bloemkool.