RECEPT SATSUMA SAUTE

Groente gerecht uit Japan

Ingredienten

Foto: Satsuma Saute
  • 300gr aardappels
  • 100g goede biefstuk
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 prei
  • 3 lenteuitjes
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 tl sake
  • 1 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • wat chilipoeder
  • wat sesamolie

Bereiding

Snijd de aardappelen in schijfjes zonder te schillen en snijd die in dunne reepjes. Afspoelen en droog deppen. Snij het vlees in dunne reepjes, ca. 1 cm dik. Snij de prei diagonaal en de lenteui fijn.

Verhit de sesamolie en de geperste knoflook en gember zachtjes. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur. Voeg de aardappels toe en bak tot bijna gaar, voeg dan de sake, suiker en sojasaus toe. Vuur afzetten en dan de prei en lenteui toevoegen en nog een keer doorroeren. Bestrooi met chili poeder.

Recept 16 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Smaakt best goed!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit is de eerste keer dat ik een Japans recept zie dat me erg lekker lijkt. Ga ik zeker proberen.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Deze site vind ik heel goed maar ik zoek tahoe- of tofugerechten ! Wie weet daar raad mee ?? Liefst zo eenvoudig mogelijk !!