RECEPT OOSTERSE TAUGEH

Groente gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Oosterse taugeh
  • 300 gram taugeh
  • 2 lenteuitjes
  • 50 gram ham
  • zout naar smaak
  • 3 el sake
  • 1 el olie
  • 4 el sesamzaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el azijn
  • ca. 50 gram zilveruitjes (op zuur)
  • 2 el suiker
  • 1 el nampla (thaise vissaus)
  • chili poeder naar smaak (sansho en/of shishimi togarashi)

Bereiding

Taugeh schoonmaken, lenteui in diagonale ringetjes snijden. Ham fijnsnijden.

Verhit de olie en sake. Daarin de taugeh eventjes bakken. Met zout bestrooien.

Sesam fijnmaken in vijzel, voeg de azijn, suiker, soja, nam pla, knoflook en chili poeder toe. Goed mengen. Zilveruitjes heel fijn snijden en toevoegen aan dit mengsel, verder mengen. Voeg dan de taugeh, lenteui en ham toe. Dan serveren.

Recept 15 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!