RECEPT PANDA EXPRESS ORANGE CHICKEN

Gevogelte gerecht uit China voor 8 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 900 gr kipfilet
  • 1 ei
  • 1 1/2 tl zout
  • witte peper
  • olie
  • 1 kopje bloem
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 3 lenteuitjes gesneden
  • wat gedroogde chillies naar smaak
  • 1 el rijstwijn
  • 0,6 dl water
  • 1/2 tl sesamolie
  • Orange Chicken sauce
  • 2 tl raspsel van een sinasappelhuid, alleen het oranjedeel!
  • 0,5 dl (vers) sinasappelsap
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el kippebouillon
  • 1 el lichte sojasaus

Bereiding

Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes. Plaats de stukjes kip in een schaal. Roer het ei , zout, water, peper en olie en mix goed. Roer dan wat bloem erin. Doe dit mengsel bij de kip, zodat de stukjes allemaal bedekt zijn. Het moet een dun laagje zijn dat rondom de kip blijft plakken, je hoeft dus niet alle bloem te gebruiken.

Voor de saus meng je alle ingredienten goed.

Frituur de stukjes kip in hete olie. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Doe wat olie in een hete wok, voeg de gember en knoflook toe en roerbak enkele seconden. Voeg dan de chillies en lenteui toe. Daarna de rijstwijn enkele seconden, voeg dan de Saus teo en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe tot het geheel goed heet is, meteen serveren.

Recept 146 keer bezocht en 156 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 10 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit is zeker geen ultiem recepten. Het is vertaald uit het Amerikaans en staat vol fouten. De hoeveelheden zijn niet goed omgerekend. Een amerikaanse tablespoon is geen europese theelepel. 1 tablespoon is ongeveer 3 europese theelepels. Tevens ontbreekt de maizena en is de werkbeschrijving zeer onlogisch. Jammer want Panda Express orange chicken is heerlijk met het juiste recept.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie erg lekker maar indedaad moet je de saus wat binden met maizena want anders is het veel te dun de saus. extra in koken moet je niet doén want dat gaat ten koste van de smaak

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie supper lekker gerecht helaas niet te krijgen in NL nu zelf aan de slag van de week ben benieuwd

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heel lekker!
alleen wel wat maizena aan de saus toegevoegd want die bleef wel erg dun

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie aww thanks! ik ben net terug uit Amerika en vond het zo jammer dat ze hier geen Panda Express hebben want ik ben helemaal gek van die Orange Chicken! nou kan ik het zelf maken dus bedankt! :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ga orange chicken zondag maken voor mijn schatje. :) hmmmmmmmm!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik vond het zo lekker.........
dat ik er nog steeds van droom/

lekker , lekker, lekker

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Als we op vakantie zijn in Amerika eten we dit tot het onze neus uitkomt!Heerlijk!!!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Hierbij stuur ik een recept die ik gevonden heb in een Amerikaans kookboekje voor
EASY RECIPES FOR GREAT MEALS - waar o.a. het recept in het engels van
ORANGE CHICKEN LEGS staat.

The Basics:
2/3 cup 170 ml orange juice concentrate
1/2 cup 125 ml chicken broth
6-6 oz 6-170 g chicken legs
3 tbsp 45 ml flour
1 1/2 tsp 8 ml salt
1 1/2 tsp 8 ml fresh ground pepper
2 tsp 10 ml paprika
1 tsp 5 ml garlic powder
1 tbsp 15 ml safflower oil
3 tbsp 45 ml butter
1 1/2 tbsp 23 ml mustard
1 cup 250 ml Amarettos liqueur
1 cup 250 ml orange segments

The Method:
Preheat the oven to 180° C / 350°F

Mix the orange juice with the chicken broth.

Combine the flour, salt peper, paprika and garlic powder. Dust the chicken with the flour.

Heat the oil and butter in a skillet and sauté the chicken until brown.

Remove and put into a caserole dish.
Stir into the skilled the orange chicken broth with the mustard and Amarettos.

Bring to a boil, stirring constantly until reduced by 2/3.

Pour the sauce over the chicken and bake, covered, for 30 minutes.

Garnish with orange segments and serve.

Ik hoop, dat wie dit recept leest hij of zij het ook een keer probeert te maken.
Het is een super verukkelijk gerecht en eet smakelijk allemaal

groeten van eveneens een ORANGE CHICKEN FAN



Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Weet je wat ik niet snap!, dat geen enkel chinees restaurant hier in Nederland "Orange Chicken verkoopt"!
Om nou een restaurant op te starten waar ze alleen "Orange Chicken" verkopen Tja....ik zou het eigenlijk moeten doen....!, dit gerecht is echt SUPER lekker, Dus een oproep aan alle chinese restaurants in Nederland:
Wil je je omzet zien stijgen neem dan "Orange Chicken"in je assortiment.
Voor de mensen die naar Amerika gaan eet zoveel mogelijk "Orange Chicken"...hier in Nl is het natuurlijk weer niet te krijgen zoals zoveel dingen!!!

Orange Chicken-Fan

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is het heerlijkste recept ter wereld.
Ik ben 5 keer in Amerika, Los Angelos geweest en heb daar zeker heel veel orange chicken gegeten helemaal niet duur, maar niet van kipfilet maar met wat ze hier in Nederland noemen kipcarbonade en ook met kippepoten verrukkelijk.Deze keer ga ik het zelf proberen te maken, en zeker de ander recepten bekijken. Bedankt dat ik eindelijk een site heb doorgekregen waar dit recept in staat.
groeten Sylvia

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie super lekker ik wou dat dit hier in nederland bij de chinees te grijgen was, maar die kennen het zeker niet, en dat is erg jammer.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie super lekker ik wou dat dit hier in nederland bij de chinees te krijgen was.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Op onze reizen naar amerika is dit een van de favorieten het is overal te krijgen voor een zeer lage prijs.
Het is hier nergens te krijgen, en het zoooooooooooo lekker.