RECEPT KUNG POA KIP
Gevogelte gerecht uit China voor 2 personen
Ingredienten
- 1 dubbele of 2 enkele kipfilets
- 4-15 rawits, naar smaak
- 3-5 lenteuitjes
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- handjevol pinda's of cashewnoten
- 1 of 2 el verse geraspte gember
- Marinade
- 2 el bloem
- 1 tot 2 el lichte sojasaus
- 1 tot 2 tl rijstwijn
- 1 eiwit
- Saus
- 2 el sojasaus
- 1-2 el suiker
- 1-2 el bloem
- 1-2 el rijstwijn, liefst Shoa Shin wijn
- 1/2-1 tl rijst azijn
- 1 tl sesamolie
Bereiding
Mix alle ingredienten samen tot alle droge ingredienten zijn opgelost. Houd apart.
Snijd de kipfilet in stukken en mixen met de marinade. Laat minstens 30 min. marineren.
Snijd de lente in mooi ringetjes. Verhit de wok, voeg dan wat olie toe. Wacht tot de olie
zeer heet is en voeg de pepertjes toe tot ze ZWART worden. Dit geeft de olie een heel
pittig aroma van de pepers. Verwijder dan de pepers of je kunt wachten tot het gerecht klaar is. Voeg dan de kip toe en bak tot die wit wordt, voeg dan het saus
mengsel toe en verhit, dan de rest van de ingredienten tot alles bedekt is met de saus en er
'geglazuurd' uit ziet. De saus moet net dik genoeg zijn dat het niet meer te vloeibaar is, de
saus moet aan het eten blijven 'plakken' en niet meer druppen.
Serveren met rijst.