RECEPT KOFTE

Recept voor het turkse gerecht Kofte, gebruik een mengeling van lams- en runder gehakt, dat geeft een meer authentieke smaak.

Vlees gerecht uit Turkije , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 500 gr runder- of lamsgehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • Turkse kofte-kruiden (poeder)
  • Zout, peper
  • Knoflooksaus
  • 3 eetlepels boter
  • 10 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • 1/4 liter bouillon
  • 1/4 liter melk
  • zout, peper

Bereiding

Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks köftepoeder, zout en royaal peper goed met elkaar. Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord. Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en melk erbij. Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen. Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout. Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur. Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over. Witte bonen passen hier uitstekend bij.

Je kunt de balletjes ook op de bbq klaarmaken, serveer de saus er dan apart bij. En rijg de balletjes aan een spiesje.

Recept 107 keer bezocht en 50 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,1 obv 8 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je plezier hebt in koken, geniet je al van de voorbereiding tot het moment dat je aan tafel gaat. (met hopenlijk heel gezellige mensen...) Soms makkelijk en soms uitgebreid! En dus de ene keer het kant-en-klare zakje kruiden en de andere keer stel je ze zelf samen. Geen moeite mee.

Zelf heb ik ook een kooksite. Klik maar 'es aan!
www.ruigkookhoek.nl

Groeten,

RUIG.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Beste mensen als je een heerlijke kofte wilt proeven.

Neem je 1 kilo Rundergehakt. (Tartaat is duurder maar wel lekkerder)
2 geraspte uien
1 bos peterselie fijn gehakt
4 boterhammen liefst beetje oud brood niet te vers.(verkuimelen)
1 ei
1 eetlepel zwarte peper
1/2 eetlepel pikante paprikakruiden
1 eetlepel komijn kruiden
Zout naar eigen smaak

Als u dit geheel goed door elkaar mengt en ongv minimaal een uur in de koelkast legt.

Je kunt ze naar eigen keus vormen. rond, ovaal, of balletjes. En bakken maar :p

Smakkelijk eten....!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie dit recept slaat dus helmaal nergens op,,,zo maken we hem in turkije dus echt niet he

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En waarom zijn het per definitie sukkels, Akhbar, die kruidenmengsels bereiden? Volgens mij zijn dat meestal uitgebalanceerde mengsels van op elkaar afgestemde smaken, net zoals ras el hanout en kerriepoeder. Niks mis mee dus!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben het helemaal eens met de allereerste reactie van W.Cornelissen uit 4-4-2002: wat zijn nou helemaal 'kofte-kruiden'? Met zo'n recept ben je afhankelijk van wat een of andere sukkel in een zakje bij elkaar gemikt heeft en er een 'kofte-kruiden' sticker opgeplakt heeft.
Dat doet me denken aan een gesprek dat ik hoorde tussen 2 huisvrouwen bij de C-1000. De ene ging vandaag voor haar gezin Chili con Carne maken. "Heel gemakkelijk: je neemt een pond halfom gehakt en daar gooi je een fles Calve chilisaus doorheen. Klaar." Juist ja. Ik heb in Texas gewoond en een beetje fatsoenlijk chili heeft al gauw 30 ingredienten... Maar breng dat zo'n moeke maar eens aan het verstand!
En wat die gozer hier beneden in elkaar flanst zou ik m'n hond niet eens voor durven zetten!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik ben het helemaal eens met de allereerste reactie van W.Cornelissen uit 4-4-2002: wat zijn nou helemaal 'kofte-kruiden'? Met zo'n recept ben je afhankelijk van wat een of andere sukkel in een zakje bij elkaar gemikt heeft en er een 'kofte-kruiden' sticker opgeplakt heeft.
Dat doet me denken aan een gesprek dat ik hoorde tussen 2 huisvrouwen bij de C-1000. De ene ging vandaag voor haar gezin Chili con Carne maken. "Heel gemakkelijk: je neemt een pond halfom gehakt en daar gooi je een fles Calve chilisaus doorheen. Klaar." Juist ja. Ik heb in Texas gewoond en een beetje fatsoenlijk chili heeft al gauw 30 ingredienten... Maar breng dat zo'n moeke maar eens aan het verstand!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kocht voor de jongens in het clubhuis altijd zakken diepvries (halal) kofte.
Nu haal ik twee kilo (halal) rundergehakt en voeg daar vier eieren aan toe. Maal een rol beschuit fijn en doe dit er bij in de kom. Twee kleine blikjes tomaten puree. Grote eetlepel zwarte peper. grote lepel paprikapoeder, grote lepel knoflookpoeder,lepel peterseliepoeder,twee lepels sambal en het geheel goed kneden.daarna maak ik er ongeveer vijf en twintig ballen van en rolt deze door een kruidenpaneermeel. Het geheel vries ik in.
Een bal gaat uit de vriezer in de magnetron wordt ontdooid en gaat dan tussen de bakplaat. Aan beide kanten van de bal lig ik even een half broodje tussen de bakplaat mee die wat vet van de kofte opneemt en iets grilt (toast).
Je jongens kunnen dan de saus erop kiezen en meestal wordt dat knoflook of hete ketchup. Het is dan smullen geblazen voor 65 cent per broodje.
Ik bedoel maar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie idd heel lekker....alleen officeel hoort er tomaten puree doorheen en horen er zeker geen witte bonen bij maar ieder zijn eigen...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wij maakten het altijd met stukjes selderij erin en een klein beetje mint.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Prima eten. Lekkere verse knoflooksaus met flink veel knoflook, wel een paar dagen thuisblijven natuurlijk na het eten. Hoewel een hap verse peterselie ook schijnt te helpen tegen een knoflookadem. Maar witte bonen erbij?? Heb ik gedaan, maar dat vond ik geen succes, rijst(pilaf) lijkt me beter.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie dit izz egte lekkeru eteh

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aangezien ik onbekend ben met kofte, mis ik de hoeveelheid kofte die ik moet toevoegen. 1 theelepel? 1 eetlepel?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik vind kofte best een lekkerre eten ik weet het recept allang al

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie HEERLIJK!!!!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie hoi! een top kooksite !hier vind ik geen plat getreden paden ................maar heerlijke en makkelijk te maken gerechten !! en meneer cornelissen :gelukkig voor u is de kwaliteit van de kant en klaar maaltijden in winkels sterk verbeterd !;-)

ga zo door !!!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Ik mis de verhouding kruiden/vlees

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Kofte-kruiden die kun je gewoon kopen bij de Toko. Ze heten ook kofte-kruiden!

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie De site ziet er best wel goed uit met een menu aan de linker kant en een zoek mogelijkheid.
Maar de recepten zijn voor beginners of mensen met weinig verstand van de kookkunst.
Er wordt gesproken van 'kofte kruiden', een mengsel van kruiden die de eenvoudige koker even in de winkel gaat halen. Maar wat zit erin??
Noem de beestjes gewoon bij hun naam.

Kortom te mager voor mij en dus een 5, helaas!