RECEPT GEHAKTBALLEN EN CHAMPIGNONS IN ZURE ROOMSAUS

Een variant op Boeuf Stroganoff

Vlees gerecht uit Rusland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram rundergehakt
  • broodkruim van 2 sneetjes volkorenbrood
  • 3 el melk
  • 1 ei
  • 2 el verse gehakte dille
  • zout en peper
  • bloem
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 200 ml zure room
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

Week het broodkruim in de melk. Meng het vervolgens met het ei en de kruiden door het gehakt. Draai er 5 centimeter grote ballen van en haal ze door de bloem.

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de uiringen 5 minuten. Schuif ze naar de zijkant van de pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom bruin en voeg dan de warme bouillon toe. Laat met het deksel schuin op de pan 20 minuten zachtjes sudderen. Doe de champignons erbij en laat nog 10 minuten sudderen.

Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze even weg. Voeg de losgeklopte zure room, peterselie en peper naar smaak toe aan het champignonmengsel in de pan en warm even goed door, maar laat niet meer koken. Draai het vuur uit en doe de gehaktballen terug in de pan. Laat met het deksel erop nog even doorwarmen en serveer dan met rijst, pasta of frietjes.

Recept 13 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het is inderdaad wel erg nat zoals de vorige recensent al zei. De bouillon mag rustig gehalveerd worden, want in de champoignons zit ook al veel vocht. Het leek zo iets te veel op soep. Voor de rest een prima stevige hap.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker, wel machtig, een echte winterhap.
erg leuk om te maken ook.
een aanrader.

Ik zou echter adviseren om het gerecht met rijst of pasta te eten en niet met frietjes, dit omdat het gerecht erg nat is.

een 8