RECEPT FAR BRETON

Bretonse vruchtentaart. Warm, lauw en koud lekker. Geschikt als nagerecht, bij de koffie, er zijn zelfs mensen die dit als ontbijt eten...

Zoete gerecht uit Frankrijk

Ingredienten

  • 750 ml melk
  • 250 gr. bloem
  • 150 gr. suiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 50 gr gesmolten boter
  • calvados
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Strikt genomen is calvados natuurlijk niet Bretons maar Normandisch. In Bretagne nemen ze hier rum voor.
  • Bovendien kan een Far ook andere (al dan niet gedroogde)vruchten bevatten. Je kunt dus volop je fantasie gebruiken.
  • Deze versie vind ik gewoon erg lekker.

Bereiding

De pruimen minstens een uur van tevoren wellen in de calvados. Zorg dat ze een beetje onderstaan.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Maak een glad beslag van de bloem, eieren, melk, suiker, boter en het snufje zout.
Een ronde of rechthoekige ondiepe ovenschaal invetten en het beslag erin gieten.
De uitgelekte pruimen over het beslag verdelen.
Ongeveer dertig minuten in de oven.
Uit de oven bestrooien met de rietsuiker en het kaneelpoeder.

Recept 30 keer bezocht en 50 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie HEERLIJK EN SUPER GEMAKKELIJK TE MAKEN.DE PRUIMEN WEEK IK GEWOON MET EEN RESTJE LIKEUR OF NET WAT IK IN HUIS HEB.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Deze Far is heel erg lekker.
Je kunt ook appels of peren gebruiken of ananas.