RECEPT AARDBEIEN MET WITTE PORT SPOOM

Lekker frist tussen twee gerechten door, of als dessert

Zoete gerecht uit Nederland voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 150 gr. witte basterdsuiker
  • 5 dl water
  • 500 gr. aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 el gekneusde roze peperkorrels
  • witte port

Bereiding

Verwarm de witte basterdsuiker met het water tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen. Pureer de aardbeien met het citroensap en roer er de peperkorrels door. Schenk het mengsel in een ijslaatje en laat het ong. 4 uur in de diepvriezer bevriezen. Roer het mengsel elk uur met een vork door.
Serveren: schep een bolletje in elk glas en schenk hierover wat witte port. Garneer de glazen eventueel met kleine aardbeien en serveer ze direct.

Recept 30 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Geweldig succes. De dames waren dol enthousiast.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Groot succes!! Heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Goed spul :P

Met 2e kerstdag de spoom verzorgd. Iedereen was onder de indruk van de originaliteit, ondanks dat de maand december niet de lekkerste aardbeien met zich meebrengt smaakte het erg goed. Ook leuk voor de kinderen die gewoon mee kunnen doen zonder de port. Er was behoorlijk wat over. Heb het reserende in een fles gegoten met de port erbij. Ben het nu aan het drinken. Niet meer bevroren dus, maar nog wel lekker.. Dit valt natuurlijk ook in de smaak bij vrouwen die eens niet de zoete witte wijn aangeboden krijgen :)

echter... je kan ook gewoon een fles passoa halen.

Proost!

Daan en Jap


Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk fris