RECEPT BEEF TATAKI

Erg lekker recept en heel gemakkelijk van te voren te maken.

Tapas+Mezze gerecht uit Japan voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 dikke biefstuk
  • grof gemalen peper
  • half teentje knoflook
  • wat sesamzaadjes
  • 3 el japanse sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el limoensap

Bereiding

Maak een dressing van de sojasaus, azijn en limoensap. Eventueel nog wat sesamolie.

Biefstuk inwrijven met wat olie en op hoogvuur iedere kant 1 minuut bakken. Echt maar heel kort. Van het vuur halen en inwrijven met de knoflook, peper, sesam. Alles er goed in drukken.

In de dressing leggen en laten marineren. Na een uurtje ofzo uit de marinade halen en in hele dunne plakjes snijden.

Serveren als bijgerecht als je japans kookt, ook lekker bij sushi.

Recept 285 keer bezocht en 76 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gyoza 2
Gyoza (soort Wontons)
Foto: Gyoza 2   Foto: Gyoza 2  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 9
Super recept.
Al vaker gemaakt. Ook als amuse of als extra hapje

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nog lekkerder; leg de biefstuk na het bakken even op (tussen) ijsblokjes. Ja, net als bij een ei laat je hem even goed schrikken. Hierdoor krijgt het vlees een mooi teruggetrokken structuur van. Daarna pas marineren en de hele nacht in de koelkast laten trekken. Serveer op kamertemperatuur.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie 1x uitgeprobeerd om vervolgens op elk feestje te maken. Vrienden en familie willen allemaal het recept. Het is super makkelijk en erg lekker, terwijl het inderdaad niet direct aantrekkelijk klinkt: koude rauwe biefstuk.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Onwijs...Echt heerlijk! Ik heb het nu twee keer gemaakt en kan niet anders zeggen dan dat het een heel lekker hapje is. En het is heel makkelijk te maken!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt super lekker, vooral het effect van sesam.
Een typisch oosterse smaak. AANRADER!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit gerecht viel erg in de smaak, boven verwachting. Dat je koud, bijna rauw biefstuk eet klinkt niet aantrekkelijk, maar het was heerlijk. Ook makkelijk om te bereikden. Alleen lastig om de sesamzaadjes er in te houden. En inderdaad, die paar minuten is echt genoeg!