RECEPT AUBERGINE KEBAB

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 50 gram boter + 1 el
  • 400 gram lams- of runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 tl piment
  • zout
  • 1/2 tl gemalen rode peper of cayennepeper
  • 2 aubergines, in (niet te dunne) plakken
  • 3 el olijfolie
  • 2 rijpe tomaten, in plakjes
  • 2 Turkse of Spaanse groene pepers, in reepjes

Bereiding

Smelt de 50 gram boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Doe dan de tomaten met sap, laurier, piment, zout, gemalen rode peper en zoveel water erbij dat het vlees net onder staan. Laat afgedekt stoven tot het vlees gaar is - bij lamsvlees ca. 1 uur, bij rundvlees ca. 1 1/2 uur.

Bestrooi ondertussen de plakken aubergine met flink wat zout zodat het bittere vocht eruit trekt. Laat ze een half uur staan, spoel ze af en dep ze droog. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken 2 minuten aan beide kanten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de plakken aubergine naast elkaar in een ovenschaal en verdeel het vleesmengsel erover. Dek af met de plakjes tomaat en verdeel daar de pepers over. Leg hier en daar een klontje boter van de resterende eetlepel en laat het gerecht 30 minuten bakken in de oven.

Serveer er rijst bij en Turkse of Griekse yoghurt met knoflook.

Recept 14 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker. Ik had ook rundergehakt gebruikt ivm de tijd en wat oregano en verkruimelde geitenkaas erover gestrooid. Heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heerlijk gerecht!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Echt veels te lekker om slechts één keertje te maken! Superrecept!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt lekker dit, ook met gewoon rundergehakt. En sneller klaar ook. Blijft in het repertoire.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gemakkelijk en leuk om te maken. En heel erg smakelijk.
Ik heb wel de pepertjes weggelaten omdat het weer al warm genoeg was! :o)