RECEPT RIJST MET TUINBONEN, PISTACHENOTEN EN DILLE

Vegetarische gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 300 gram basmatirijst
  • 250 gram tuinbonen (diepvries)
  • 2 el gehakte verse dille
  • 100 gram pistachenoten, gedopt
  • 50 gram rozijnen, geweekt (optioneel)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • zout en witte peper

Bereiding

Kook de rijst gaar in water met zout (niet te gaar). Giet af en doe terug in de pan. Roer er eventueel de rozijnen doorheen.
Verwarm ondertussen in een andere pan de tuinbonen in water met zout, ca. 5 minuten. Giet af.
Rooster in een koekenpan in 1 el olie de pistachenoten, ca 1 minuut.
Doe nu alle ingrediënten bij de rijst, roer goed door en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.
Serveren met yoghurt met knoflook en zout en een salade.

Recept 9 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Omelet met groenten en verse kruiden
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker stevig gerecht. Ik had wel eerst de vliesjes van de tuinbonen verwijderd, eet makkelijker. De combinatie van dille, roomboter en pistachenoten was heerlijk. Ook de vleeseters vonden het lekker.