RECEPT GAMBAS OP EEN BEDJE VAN GROENTEN

Recept voor gamba's op chinese wijze als voorgerecht met oosterse groenten.

Vis gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 16 gamba's
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder (mild)
  • 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
  • 500 gr prei in dunne reepjes
  • 500 gr knolselderij in dunne reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gr tauge
  • 3 eetlepels witte wijn

Bereiding

Pel de gamba's,maar laat de kopjes en de staartjes zitten.Vermeng de sojasaus,uitgeperste knoflook, tomaten-ketchup,koriander,kerrie en gember en laat de gamba's hierin 1 uur marineren.Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes. Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's 4 min.Neem ze uit de pan en houd ze warm.Roerbak in de
achtergebleven olie de prei,selderij en tauge 4 min.Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.Verdeel de groenten over de borden,leg er de gamba's op en schenk de saus erover.

Recept 47 keer bezocht en 61 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gestoomde Jacobsmossel met knoflook gember en chili
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een ontzettend lekker voorgerecht! Voor 4 personen heb ik de hoeveelheid groenten gelijk gehouden aan de hoeveelheid van het gerecht voor 2 personen omdat het anders best veel is.