RECEPT TAPAS,ARTISJOKKEN IN TOMATENSAUS, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Spanje

Ingredienten

  • ARTISJOKKEN IN TOMATENSAUS
  • 1 of 2 blikken artisjokharten
  • TOMATENSAUS
  • 6 tomaten
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • vers gemalen Sichuanpeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl water

Bereiding

wok
staafmixer
schaal

Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui. Voeg de geperste knoflook toe en de in stukjes gesneden tomaten. Laat een tijdje bakken. Voeg dan paprikapoeder, korianderzaad, peper en zout toe. Laat weer een tijdje bakken. Dan gaat de puree en azijn er bij. Blus af met de dl water. Laat het geheel 10 min zachtjes sudderen. Pureer het dan door een staafmixer in de saus te zetten. Wel oppassen want het spat. Maar de saus is zalig.

De artisjokharten leg je op de bodem van een schaal en verdeel daar de tomatensaus over. Zet de schaal een paar uur in de koeling.

Serveer er geroosterd brood bij dat je in driehoekjes hebt gesneden.

Recept 7 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!