RECEPT CHAMPIGNONS IN GROENE SAUS

Vegetarische gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 bakjes champignons, steeltjes verwijderd en in vieren
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 4 tl bloem
  • 125 ml droge Sherry
  • 75 ml groentebouillon
  • 2 el melk
  • 1 bosje fijngehakte peterselie (houd 2 eetlepels apart voor de garnering)
  • 2-3 tl gedroogde rode peper
  • 20-25 groene olijven zonder pit (eventueel gehalveerd)
  • zout en zwarte peper
  • 1 citroen, in schijfjes

Bereiding

Verhit de boter en olie in een pan op halfhoog vuur en voeg de champignons toe. Laat 5-6 minuten bakken tot ze gebruind en geslonken zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg.

Doe de ui, knoflook en bloem in de pan en fruit 1 minuut. Voeg de Sherry, bouillon en melk toe en laat even inkoken. Doe dan de rest erbij samen met de champignons (behalve de citroen) en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Serveer gegarneerd met de resterende peterselie en de schijfjes citroen.

Saffraanrijst met rozijnen en amandelen is een lekker bijgerecht.

Recept 8 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Quornfilet in saus, vegetarisch
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Vandaag dit gerecht gereedgemaakt samen met de saffraanrijst met amandelen en rozijnen.
Het was zeer lekker en helemaal niet veel werk.
De smaken passen heel goed bij elkaar.
Proficiat !