RECEPT PASTA MET ZALM EN MASCARPONE

Recept van Pascale d'Hont

Een groepje vrienden van me uit de jeugdbeweging heeft eens een inzamelactie georganiseerd waarbij ze een avondje gekookt hadden voor een grote groep mensen. Ze hebben lukraak wat ingrediënten gekocht en ermee geëxperimenteerd en het resultaat was verrassend lekker. Ze serveeerden het met macaroni (en gaven het gerechtje de ondeugende naam "Gepijpte Mascarpone"), maar persoonlijk vind ik dat het beter smaakt met spirelli of tagliatelle.

Pasta gerecht uit Belgie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • ui, fijngegesneden
  • 1 teentje look
  • 1 blik gepelde tomaten in fijne stukjes
  • 1 pak gerookte zalm
  • mascarpone
  • dille, peper, gemengde fijne kruiden

Bereiding

Ui en look stoven in wat olijfolie. Tomaten toevoegen en kruiden. 5 minuten laten sudderen. Mascarpone lepel per lepel vermengen met de tomatensaus. De hoeveelheid bepaal je zelf, maar don't overdo it. Snij de zalm in fijne reepjes en doe ze bij de saus. Dien op met pasta.
Mmm...heerlijk, niet ?

Recept 30 keer bezocht en 196 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Katriens Pasta
Penne rigate met chiligarnalen
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 9 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie nog steeds een heerlijk receptje, en heel snel klaar. Mijn kinderen zouden dit wekelijks eten !

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt heel lekker ik heb het wel wat uitgebreid met courgette broccoli en champignons.Ik deed er ook nog garnaaltjes bij maar dat vond ik geen goede uitbreiding.De smaak van de garnalen kwam er niet uit.Dit recept zal ik nog vaak maken.Marja

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het is echt lekker!
heb het 3jaar geleden geleerd van mijn leerkracht koken.... mmm zalig

ps. tonijn en kabeljauw kan ook

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik kook met kids in de leeftijd van 10-12 jaar.
Bij het maken van hapjes voor de ouderavond is er zalm en mascerpone overgebleven.
Aanstaande maandag ga ik samen met ca. 10 kinderen dit recept uitproberen.
Ik laat nog horen hoe het gaat en hoe het smaakt.
Het klinkt goed in ieder geval

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nog een tip: stukjes broccoli erbij. Mmmm, lekker...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ziet er lekker uit. Ik hou niet van opgewarmde gerookte zalm. Kan het recept met iets anders dan deze zalm?
Help want mijn potteke mascarpone gaat vervallen...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En zalm is goed voor de examenstress;) volgens sommigen dan;)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Net zoals alle andere reacties vinden mijn echtgenote, ikzelf en bezoekers, inclusief kinderen, dit een heerlijk gerecht met als voordeel dat het snel klaar is.
Samen met de ui en look stoven wij er ook een courgette (in 1cm dikke schijfjes gesneden) bij.
Het blik tomaten is met fijne kruiden. Bij de zalm ook 100gr. gepelde grijze garnaal toegevoegd. Als kruiden ook Oregano en verse versnipperde basilicum erbij. Dat met Tagliatelli... en laat het smaken!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Al eens geprobeerd met Boursain?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Aanrader.
Heerlijk, snel en makkelijk.
Ideaal voor iemand die niet geen tijd heeft om te koken.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie snel klaar,gezond en lekker.
en mannen,vrouwen zijn er dol op!
ps: ik heb er ook nog champignons(verse) aan toegevoegd.
grtjs.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker, snel en makkelijk!
Zeker voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie recept niet volledig, hoeveel dille moet je gebruiken ??
En wat zijn gemengde fijne kruiden???

zalm is erg overheersend.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie mijn moeder heeft het gemaakt want bij toeval kwam ik op deze sait en het was heel lekker, we gaan het vaker eten!!