RECEPT VARKENSFILET MET ROMIGE BIERSAUS

Recept voor varkensfilet met biersaus.

Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 vastkokende aardappels (ca. 500 g),
  • 100 g boter of margarine,
  • 100 g champignons,
  • 1 00 g Ardennerham (plakjes),
  • 700 g varkensfilet, zout, peper,
  • 1 flesje Westmalle Dubbel bruin
  • Trappistenbier,
  • 1 beker crème fraiche (200 mi),
  • keukenpapier, aluminiumfolie,
  • ovenschaal á inhoud ca. 1 liter,
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 'C of gasovenstand 4. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn.

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 á 2 minuten met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.

Intussen varkensfilet in 12 medaillons snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medaillons aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.

Bier bij bakvet van medaillons schenken en ca. 5 minuten laten koken. Crème fraiche erdoor roeren en nog ca. 1 á 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medaillons over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.

Recept 18 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Voor de bittere biersaus kan je eventueel wat bruine suiker toevoegen om hem wat zoeter te maken!

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie aardappels met champignogs en ham waren lekker alleen biersaus viel erg tegen, niet voor herhaling vatbaar

Datum
Naam
Waardering 2 van 10
Reactie marco, ik vind je maaltijden over het algemeen wel redelijk, maar deze vond ik niet te eten. Hij kwam er via de anti-peristaltische weg terug op het bord
jammer dat je niet altijd kan pieken

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Nou Marco wat een heerlijk recept is dit, we hebben het gegeten met kerst de gasten waren er zeer over te spreken.
Het bereiden is simpel en niet al teveel werk, maar er komt wel wat lekkers en exclusiefs op tafel te staan.
Het enige wat ik wel even kwijt wil is dat als je het volgens recept maakt je niet gevuld raakt, dus wil je het als een goeie maaltijd eten neem dan van alles net iets meer.
Verder is het een top recept.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Indrukwekkend gerecht, dat er toch simpel uitziet. Ga ik zeker een keer proberen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Na een voorzichtige poging om een pastagerecht van deze site te maken, durfde ik nu gerust een fijnproever dit gerecht voor te zetten. Ze vonden het echt lekker. Ik heb alleen een variatie gemaakt met de saus. De champignons heb ik namelijk toegevoegd aan de saus. Een hele aparte ervaring!