RECEPT CHAMPIGNONTAART

Vegetarische gerecht uit Rusland voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 750 gram champignons, in vieren
  • 2 el boter
  • sap van halve citroen
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 1 potje zure room (125 ml)
  • bladerdeeg (diepvries)
  • 1 eierdooier losgeklopt met wat melk

Bereiding

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de champignons en de boter toe en bak ze tot ze zacht zijn, ca. 10 minuten. Voeg citroensap, dille en zout en peper toe. Meng de bloem met de melk en het ei, giet dit over de champignons en roer tot het geheel wat dikker wordt. Roer dan de zure room erdoor en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vorm van het bladerdeeg een lap die groot genoeg is om de bodem en randen van een taartvorm van 20 cm te bekleden. Vet de vorm in met wat olie en leg de deeglap erin (zorg dat 1 cm van de deeglap over de rand hangt). Giet het champignonmengsel in de vorm en smeer de deegrand in met water. Vorm een deksel van het resterende deeg en bedek daarmee de taart. Knijp de randen goed tegen elkaar en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier.
Bak de taart 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin ziet.
Serveer er een groene salade bij.

Recept 12 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gevulde koolbladeren
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit was prima gelukt en blijft in onze 'rotation'.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik heb er nog een pakje blauwe kaas bijgedaan, heerlijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In een vegetarisch recept ga je toch geen spek doen..

gozer kom je uit een ei ofzo..

maar het klinkt erg lekker allemaal!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk recept en goed om te doen! Aanrader!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker!
Ik zal de volgende keer geen, of misschien een heel klein beetje citroensap gebruiken, want dat overheerst erg.
Verder mag het van mij wat spicier, een theelepeltje sambal en wat spekjes door de mix toevoegen maakt het veel lekkerder. Verder prima recept!